Monique Murray

Het tekenen en schilderen heb ik van mijn vader meegekregen. Van kleins af aan teken ik. Het creatief bezig zijn is een uitlaatklep voor mij. Ik vind het ook boeiend om te boetseren en te haken, maar mijn hart ligt bij schilderen.

Ik heb cursussen gevolgd in aquarelleren, schilderen met acryl en ben vooral autodidact. Sinds 2011 schilder ik met acrylverf. Daarnaast probeer ik nieuwe technieken uit zoals olieverfkrijt, al dan niet gecombineerd met andere materialen. Het schilderen betekent voor mij los komen van de werkelijkheid en een eigen wereld creƫren. Natuur, muziek, mensen en emoties inspireren mij daarbij. Ik houd ervan om musea te bezoeken.

Mijn stijl is realistisch met een figuratieve inslag. Soms heb ik een idee voor een werk of ben ik wat aan het opbouwen en wordt het uiteindelijk toch wat ik niet van tevoren had bedacht. Mooi is dat loslaten en niet (te) bedachtzaam zijn!